تاثیر اختلال شخصیت در روابط زوجین
افرادی که دچار اختلالات شخصیت هستند در روابط زوجین نمیتوانند متعهد بمانند و نقش همسرداری را درست ایفا کنند. و نسبت به افراد سالم از تعهد کمتری برخوردارند و همیشه دنبال ایدئال میگردند. در آخر باید بگویم که افراد مبتلا به اختلال شخصیت بیشتر در معرض خیانت هستند.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت

کسی که مبتلا به اختلال شخصیت است در زندگی فردی خود و با تمام روابط بین فردی خود مشکل دارد ولی معتقد است که او سالم است و دیگران مشکل دارند. ارتباط برقرار کردن با این افراد کار سختی است و نیاز به درمان فردی دارند.تشخیص انواع اختلال شخصیت (بد گمان، نمایشی، دوری گزین، وابسته و ... تنها توسط روانشناس متخصص و یا با اجرای آزمون های روانی خاص امکان پذیر است).فرد روان رنجور میکوشد گذشته را در آینده بیابد و به این ترتیب اکنون را از دست میدهد و نابود میکند. کسی که زندگی نمیکند بیشتر از همه از مرگ میهراسد. اگر میخواهید چگونه زیستن را بیاموزید در مورد مرگ بیندیشید.پس زمینه سیاه و تیره مرگ، رنگ های لطیف زندگی را با همه خلوصشان آشکار میکند و به چشم میآورد
ارتباط برقرار کردن با افرادی که اختلال شخصیت دارند
همانطور که گفتیم ارتباط برقرار کردن با این افراد کار سختی است و نیاز به درمان فردی دارند، کسانی که اختلال شخصیت دارند اغلب به سختی به درمان جواب میدهند ولی میتوان نشانه های مثبتی در روند درمان از اختلال شخصیتی ها دید به شرطی که به درمانگر بتواند لایه های درونی شخصیت فرد را شناسایی کرده و اعتماد درمانجو را جلب کند. بیشتر کسانی که اختلال شخصیت دارند از قبول این که دچار اختلال شخصیت هستند اجتناب میکنند. طبق تحقیقات بنده اختلال شخصیت مرزی، نمایشی و خود شیفته در روابط فرازناشویی(خیانت) زوجین، نسبت به دیگر اختلال ها نقش بسزایی دارد و اغلب افرادی که خیانت میکنند در تحقیق و زمینه یابی بنده بیشتر دچار این سه اختلال بودند فوق بوده اند.
برای مثال، کسی که اختلال شخصیت خود شیفته دارد:
فکر میکند آدم بسیار مهم و بی نظیری استپ
تحمل انتقاد را ندارد
همیشه خود را محق میداند
توانایی همدلی با دیگران ندارد
حسود و متکبر است
نیازهای خودش برایش مهم است
دیگران را استثمار میکند.
این افراد اغلب اوقات با یک فرد بسیار وابسته ازدواج میکند